ДОСТ загуби кандидат-депутат в Бургас, бизнесдамата Айлин Читак се отказа от петото място

img
ДОСТ регистрира листа със 17 имена, 10 дни преди вота от нея се отказа кандидат-депутатът на пето място. Снимката е от момента на регистрацията

Тя е подала заявление в Районната избирателна комисия, списъкът на партията с кандидати за Народното събрание остава с 16 имена

Кандидатът за депутат от ДОСТ в Бургас Айлин Шерафидин Читак се отказа от изборната надпревара и подаде заявление за оттегляне от листата на партията. Тя беше на пета позиция в списъка с кандидатите за народни представители. Вчера е подала заявление в Районната избирателна комисия, а по-късно е взето решение за заличаване на регистрацията й.

„Съгласно решение на ЦИК, когато кандидат в регистрирана кандидатска листа на партия или коалиция се откаже след 23.02.2017 г., листата не се преподрежда, а мястото на отказалия се кандидат остава незаето. В този случай при изписване на имената и номерата в кандидатските листи върху информационното табло пред изборното помещение и в кабината за гласуване срещу номера и на мястото на името на отказалия се кандидат се вписва „заличен“, посочват от РИК.

Така листата на ДОСТ остава от 16 кандидати за народни представители.

Айлин Читак има собствен бизнес в община Руен, тя е от село Дъскотна и се занимава с разнос на безалкохолни напитки, има и супермаркет в общинския център – Руен. При регистрацията й като народен представител, областният лидер д-р Бирджан Йозтюрк я представи като председател на женското дружество на ДОСТ.

"Нямаме обяснение защо Айлин Читак се отказа от листата, не е разговаряла с нас, не ни вдига телефона си", каза д-р Йозтюрк пред БургасИНФО.

Айлин Читак не отговаря на мобилния си телефон.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря

Огнена стихия в ж.к. Славейков, две коли горят до блок 53