„В развитието на спортната инфраструктура има няколко ползи за обществото – развива се професионалният спорт и се осигурява достъпна среда за масов спорт. Спортът дава отговор на проблема с агресията сред подрастващите. Има много деца, които опитват на 13-14 години опитват нароктиците. За да може да противодействаме – трябва да се развива спортът. Във всяко училище трябва да има физкултурен салон и спортни площадки и това е наш основен приоритет в следващ управленски мандат. Ще осигурим 130 милиона, които да инвестираме в изграждане на физкултурни салони, защото над 30% от българските училища нямат такива“, каза в Созопол зам.председателят на ГЕРБ и председател на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, който беше посрещнат от кмета Панайот Рейзи. Цветанов днес посети днес морския град, където се срещна пред стадион „Арена Созопол“ с представители на всички спортни клубове в общината, които задаваха въпроси за работата на бъдещите народни представители от ГЕРБ. С тях разговаряха и кметът на Бургас, който също е зам. председател на ГЕРБ - Димитър Николов, областният лидер Димитър Бойчев, който е трети в листата, кандидатите за народни представители Жечо Станков, Диана Йорданова, Диана Саватева, Галя Василева и други.

Спортните деятели изразиха желанието си да бъде разширен спортният комплекс в града с допълнителни две игрища. По време на срещата Цветанов заяви пълната си подкрепа към инициативата. Той подчерта, че ГЕРБ винаги е насърчавала развитието на спорта.


„Не подценявайте предстоящите избори на 26 март - нека всички да гласуваме за реалните решения за България, за да не позволим популизмът да победи“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ пред събралите се хора. Зам.-председателят на ГЕРБ припомни, че от БСП вече са излъгали за обещаната пенсионна реформа и тя е била отложена при встъпването на кабинета „Орешарски“. „Нека гласът ни бъде чут и да не оставяме БСП да се върне на власт, защото знаем какво наследство оставят след себе си“, каза Цветанов.



„След изказването на БСП за отмяната на плоския данък представители на IT-сектора дойдоха обезпокоени при нас в централата на ГЕРБ. Те заявиха, че при промяна в данъчната система на страната ще преосмислят развитието си в България. Ние трябва да мислим как да задържим младите хора у нас и да им създадем необходимите условия”, допълни Цветан Цветанов. Той пожела на събралите се местни хора силен летен сезон, за да има приходи в бюджета на Община Созопол, с които да бъдат реализирани по-големи инвестиционни намерения.