Кандидатът за народен представител и втори в листата на коалиция „БСП за България” в Бургас Николай Тишев проведе среща с жители на село Граматиково, общ. Малко Търново. Там той представи основните цели на коалицията, сред които - здравна система, до която всеки българин има достъп, сигурност по границите и във всеки дом.

„Трябва да се създаде работещ механизъм за медицинското обслужване на тези, които са в обективна невъзможност да плащат здравноосигурителните си вноски” – заяви Тишев.

Той коментира, че държавните и общинските лечебни заведения за болнична медицинска помощ в отдалечените и труднодостъпни райони на страната трябва да се запазят. Трябва и да се оптимизира спешната помощ, отговаряща на демографската структура в страната, а също и да се разкрият нови звена в градовете с голяма концентрация на население, които да осигуряват покритие и в слабонаселените райони.

Относно националната сигурност социалистът посочи, че е необходимо изработването на изцяло нова Стратегия за национална сигурност, която да обхваща в комплекс съвременните рискове и заплахи, както и стъпките за изграждане на ефективна система за противодействие.

„Ние сме за провеждане на политика, която да гарантира суверенитета, сигурността и независимостта на страната” – обобщи Тишев.