В ГЕРБ винаги сме разчитали на силна политическа воля и като обещаваме нещо да си го свършим. Далеч съм от мисълта, че всичко, направено през годините е най-доброто или че няма пропуснати неща. Хубавото е, че когато ни се посочат грешките – ги поправяме. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес беше в Бургас за участие в дискусия по политиките от програмата на партията в областта на земеделието и околната среда. Те бяха представени от водачите на листите в Бургас Ивелина Василева и в Сливен – Десислава Танева, пред кметове, общински съветници, представители на браншови организации, земеделски производители. В срещата участваха и кметът Димитър Николов, който е зам. председател на ГЕРБ, както и кандидати за народни представители от партията в Бургаски регион.

Дискусията се превърна в открит разговор по всички теми, като бяха обсъждани всички въпроси, които вълнуваха присъстващите. Сред тях бяха и проблемът с евентуалния рестарт на проекта Бургас-Александруполис, който първоначално присъстваше в програмата на БСП за предстоящите избори, санирането на блоковете, състоянието на инфраструктурата в по-малките общини, условията за бизнес, здравеопазването и други.

„Не ги гледайте от БСП. Отговорът за Бургас-Александруполис е много прост. Те никога не са мислили да правят нещо, просто са царе на саботажа и на манипулацията. Бургас-Александруполис няма никакъв шанс да стане. Представяте ли си тук буйовете? Няма как. Но техният електорат обича да слуша мегаломански проекти. Това е абсурд и те го знаят. Нека си говорят, на нас не ни пречат.

„Южен поток“ го спря Драго Стойнев, той тогава беше пощальонът, който занесе в Брюксел писмо. Спря го, защото Европейската комисия наложи, заради фирмите, които БСП и ДПС си набутиха, наказателна процедура на България. Това е истината за Южен поток – къде има ГЕРБ тук? „Белене“ ако искаха – да го бяха направили. Защо Станишев и Орешарски не го строиха?“, каза Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ е с ясни лица на тези избори.

„Нашите министри – хубави, лоши - те са експерти, хвърлят се и се борят за нашата програма. Кои са техните? Защо ги крият? Или чакат ДПС да им даде министрите, кои ще бъдат следващите от новите им лица? Къде са, за да ги сблъскаме с нашите? Ако хората не ни харесат тогава, помитат ни и отиваме да се занимаваме, с каквото друго можем“, заяви Борисов.

Една от най-горещите теми отново се оказа тази със санирането на блоковете.

„Защо го правим ние? Защото сме отговорни към децата и бъдещото. След 10-15 години 50-годишните срокове на тези блокове свършват. Хората нямат собственост на земята, ДНСК ще дойде и ще им каже – излизайте, стградата не е годна за живеене. Или сградата ще падне и ще настане паника. Тогава и да се санира няма да може. В тези блокове живеят хора и от ГЕРБ, и от БСП, и Патриоти и други. Какво ги дразни? Ние не делим – този вход е на ГЕРБ, а другият не е. Плашеха с какво ли не. Едните сега имат санирани жилища, плащат по-ниски сметки, удължиха си живота на апартаментите, а другите чакат и се чудят дали ще продължи програмата или не“, заяви Борисов.

Какво каза кметът Димитър Николов за програмата за саниране на жилищата в Бургас – очаквайте след малко.