Форум "Силни жени. Смели лидери. Реални решения“ събра в Бургас три успешни жени от двете правителства на Бойко Борисов – Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Екатерина Захариева. Те се срещнаха с дамите от областната организация на партията и говореха откровено за ролята на жените в обществено-икономическия живот, в навечерието на 8-ми март. Домакин беше Ивелина Василева, която е водач на листата на партията в Бургаска област, а гости бяха Лиляна Павлова, която е в челото във Варна и Екатерина Захариева – в Пазарджик. Сред присъстващите бяха и други кандидат-депутати от листата в Бургас - Диана Йорданова, Диана Саватева, Севдалина Турманова, Галя Василева, която беше и водещ на дискусията, и други.

„Заедно работихме, посветени на идеи и каузи, за да направим живота на хората по-добър. Доказахме, че поемаме и изпълняваме ангажименти. Нашият град е пример за това. Той се промени, създадени бяха далеч по-добри условия за хората за разлика от миналото, когато тук не се случваше нищо. Доста неща свършихме. Предстои да продължим надграждането и развитието на България“, каза Ивелина Василева. Тя добави, че в настоящата програма на ГЕРБ във фокуса е поставен човекът, нарастването на доходите и развитието на икономиката.

„Стратегическият ни приоритет е образованието, защото това е най-дългосрочната инвестиция, както и здравеопазването и сигурността на хората. Това са основните стълбове, на които се гради програмата ни.“, каза още Василева.

Конкретно за Бургаски регион тя каза, че едно от най-важните предимства на листата с кандидат-депутати е, че тя се състои само от местни хора.

„Ние милеем за това Бургас да бъде най-доброто място за живееене, където всеки иска да остане. Амбицията ни е да развием Бургас като център, където да се обучават повече млади хора - със създаването на филиал на Художествената академия и на Медицински факултет. Горда съм, че листата на кандидатите за народни представители от Бургаска област е безспорно доказателство за това, че в ГЕРБ се отчита значимостта на жените. Справяме се с предизвикателствата, работим усилено и работата ни дава своите резултати. Жените намериха своето достойно място в управлението на държавата“, добави Василева.

Трите дами – емблематични лица за ГЕРБ, отговориха чисто по женски на множество въпроси за начина, по който успяват да съчетават работата си, политиката, личния живот.