Каква е разликата в програмата на ГЕРБ с останалите партии?! Разликата е, че тя е писана от реалния живот на хората, започна от общините, от кметовете. Аз съм помагал, ямболският кмет, както и още стотици други са давали предложения. Затова и тя се е променяла. Последният етап беше завършен от нашите експерти – Делян Добрев, Владислав Горанов, Томислав Дончев. Да бъде по-истинска. Всички тези хора са експерти, те най-добре знаят как да се реализират акцентите в нея. Лидер като Борисов е важен, за да държи посоката, политическата стабилност, регионалните структури. Без такъв стабилен лидер, детайлите са един надут балон. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който е и зам. председател на ГЕРБ, на среща с жители на Ямбол, в присъствието на лидера на партията Бойко Борисов.

Той подчерта, че в листите на ГЕРБ, за разлика от останалите, са от местни хора. "Това са практици, които виждате всеки ден, които застават пред вас със своите имена, те са доказани професионално и като се върнат по региони ще ги питате – защо не свършихте това, защо направихте другото. Те не са временни жители за периода по време на избори. Ние предлагаме конкретни решения, които могат да се реализират, не обещаваме въздушни кули“, посочи бургаският кмет.

„Защо беше нужно да бъде направена инфраструктура, магистралата? Без нея няма как да дойдат инвеститорите. Какво търсят инвеститорите при нас? Освен инфраструктура, те очакват стабилност, но и търсят квалификация, знания и можене от страна на работещите“, каза Николов. Затова той изтъкна необходимостта от сериозни инвестиции в образованието, в обучението на младите хора. „Необходимо е силното участие на всяко едно семейство в този процес, да носи отговорност за своето дете - дали ходи или не ходи на училище, с орязване на социалните придобивки при липса на образование. Трябва да може да образоваме повече хора“, каза още Николов.

Той подчерта идеята на ГЕРБ за надграждане в дейността на социалния патронаж. „Всеки ден осигуряваме качествена храна на възрастни хора. Трябва да се надгради тази услуга. Да включим и джипи, така че освен социалния работник, да отиде при възрастния човек и лекар, за да му премери кръвното. Нужен е и стоматолог“, посочи Николов. Според него е необходимо до малките населени места да стига и опитен фармацевт, защото сега кметове на села тръгват към общинския или областен център с куп рецепти на възрастни хора от своето населено място.

„Освен грижа за младите хора, е важна е тази и за възрастните. Това е основно предимство на програмата. Ние сме длъжни да осигурим адекватна лекарска помощ“, добави Николов.