Бургаска област е наш приоритет и така, както обещах на откриването на официалната ни предизборна кампания, псевдодесните и всички политически търгаши в тази кампания, могат да очакват от нас много мъка, болка и бой. Това заяви водачът на „Нова република“ в Бургас Стоил Яков днес, когато официално бяха представени кандидатите за депутати от региона.

Припомняме, че третият от тях - Божин Божинов, подаде заявление за заличаване името му от листата, заради публични реакции от негови изказвания в медиите преди три години. „Вярвам в каузата на "Нова република", ще продължа да помагам“, е заявил Божин Божинов при оттеглянето си. Иво Баев определи ситуацията около Божин Божинов като минапулиран видеоклип от някакъв филм. „Вместо да питат нас кой е Божин Божинов, нека питат БСП кои са новите им лица, дали това не са кандиатите на генерал Решетников, сложени в листите“, каза Баев.

Водачът в Бургас Стоил Яков е председател на националния предизборен щаб на „Нова република“.

„За мен Бургаска област е от основно значение. Хора, които са свикнали да боравят с политически шантаж, се опитват да ни принизят до нивото си, а тяхното ниво знаем, че е такова – обичат да мишкуват, бъдат зависими, да могат да бъдат шантажирани. Аз ги пзивовавам: Всичко, което знаете за водача на Бургаска област, сте добре дошли да го извадите“, каза той.

Яков посочи „Нова република“ като единствената дясна алтернатива. „Ние сме тези, които запазихме достойнството си и това на избирателите. Тези, които никога не предаваме хората, които са ни гласували доверие. Нас не ни е страх да бъдем опозиция, да останем до принципите и до морала. Ние доказахме, че винаги сме жертвали властта заради принципите. В нашите листи са Радан Кънчев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров – хора, които са доказали това.“, добави той.

Общинският предкседател адвокат Иво Баев прогнозира бъдеща коалиция между БСП и ГЕРБ. „Имам интуицията, че се готви ужасна коалиция между БСП и ГЕРБ и аз не мога да загърбя този въпрос и да не участвам в битката срещу нея. Народът каза, че иска мажоритарни кандидати, в нашата листа хората са такива, които могат да носят отговорност. Аз съм точно такъв“, заяви той.

„Нова република“ представи своите кандидати, като мнозинството от тях заявиха, че се включват в кампанията с надежда именно за нова република. В листата са имената на авторитетни лекари, преподаватели, художник, авиоинженер. Ето и пълния й състав:

Стоил Яков

Иво Баев - адвокат

Богдан Христов – икономист

д-р Борислав Тръпчев – съдов хирург

Весела Райкова – Грекова – IT специалист и преподавател

Георги Стоянов – икономист Д

иана Чорбаджийска – инженер-химик Константин Георгиев – IT специалист

Митко Иванов – художник-иконописец, председател на съюза на художниците в Бургас Николай Чакъров – икономист Таня Божинова – експерт по европейски програми в социалната сфера

д-р Татяна Михова – отоневролог Федя Рошманова – инженер-химик

Чанко Стайков – авиоинженер

Ивайло Ляхович – икономист