В истинска изненада се превърна регистрацията на листата на партията на варненския бизнесмен Веселин Марешки - ПП „Воля“, в Бургас. За да подадат документите на кандидат-депутатите в РИК пристигнаха днес упълномощен представител на формацията – Диляна Маринчева, която е служител в аптеките на Марешки, както и пиарът Иван Киров. Двамата нямат политически ангажименти, нито пък участват в листата. Решението на Марешки било никой от кандидат-депутатите да не присъства на регистрацията, включително и водачът Гергана Стефанова, както БургасИНФО вече съобщи. Към списъка иаше естествен интерес, тъй като на президентските избори Марешки спечели много гласове в региона и логично се очакваше с особено внимание кои ще бъдат кандидатите му за НС.

В листата Стафанова е единственият представител от региона, което беше предварително известно. Тя е айтозлийка и също е служител на Марешки. До нея обаче стига връзката с региона, останалите имена нямат нищо общо с Бургас и са напълно непознати. Дори на пиарът Иван Киров му беше трудно да обясни кои са фигурите, които се кандидатират за парламента като представители от Бургас. От списъка стана ясно, че повечето са от Варна, присъства и Стара Загора, няколко са от Добрич и Шумен, а за цвят има дори и човек от Троян. Хората били посочени лично от Веселин Марешки.

Те няма да стартират кампанията си в морския град, а в София.

Очакваме ги да дойдат и тук, но кога ще стане това – не знам, каза Киров. ПП „Воля“ вече има отворен офис в Бургас, който се намира в нова кооперация, на метри от взривената преди година аптека на Марешки в ж.к. „Славейков“.

Ето и листата на ПП „Воля“:

Гергана Стефанова

Веселин Кунчев – Варна

Никола Николов- Добрич

Станьо Станев – Варна

Красен Матев – Варна

Недко Кузманов – Стара Загора

Мария Вълчева – Стара Загора

Росен Божков – Варна

Наталия Тодорова – Шумен

Диляна Стоянова – Варна

Атанас Атанасов – Варна

Силвия Костадинова – Троян

Красимир Станков – Пловдив

Петър Атанасов - Варна