Бургазлии посрещнаха проф. Любомир Халачев - кандидат за вицепрезидент на коалиция „ИВАЙЛО КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“, с очакването той да върне моралните ценности и почтеността с бъдещата си позиция в Президенството. Той се срещна с представители на артичните среди в града в ДТ „Адриана Будевска“, а след това с членове и симпатизанти на местните структури на АБВ и Движение „Гергьовден“ днес. С него беше и зам. председателят на АБВ и шеф нап редизборния щаб Румен Петков, областният лидер на АБВ Антон Коджабашев, неговият заместник Драгомир Попов, областният лидер на „Гергьовден“ Георги Маринчев, представители на структури от областта.

„Не е нужно да бъда представен в Бургас, защото баща ми е от града, а майка ми е от Лозенец. Когато идвам тук, действително се чувствам у дома. С Бургас сме на ти, аз се чувствам добре тук“, каза проф. Любомир Халачев. Той е отлично познат в артистичните среди, тъй като е ректор на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, режисьор и сценарист на над 100 филма.

Поради тази причина неговата дума тежи в сферата на културата и на опазване на моралните ценности. Именно това изтъкна като предимство на проф. Халачев и Румен Петков пред бургазлии днес.

„Той се изправя срещу опростачването в политиката, за да се съхрани моралът. Имаме повод да се гордеем с проф. Халачев, защото той беше до студентите си във време, в което имаше необходимост. Това е моралният, почтеният избор, без който не можем. Ако искаме да върнем достойнството на гражданите – трябва да изберем Ивайло Калфин за президент и за вицепрезидент – проф. Халачев. На България й трябват политици с гръбнак и с ценностна система“, каза Румен Петков.

Областният лидер на АБВ Антон Коджабашев заяви, че ако зависи от Бургас, то новият президент ще бъде Ивайло Калфин.

Какво каза в Бургас проф. Халачев – ВИЖТЕ ТУК!