Щандът на Звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас привлече много посетители на експо алеята на ин витро клиниките, която бе част от Деня на репродуктивното здраве. Инициативата, чийто организатор е Сдружение „Зачатие”, се проведе днес в Морското казино. За всички посетители на щанда на УМБАЛ Бургас бяха подготвени ваучери за безплатна консултация и ултразвуково изследване, както и информационни материали.

12-тото издание на Деня на репродуктивното здраве бе открито от д-р Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика, проф. Севдалина Турманова – зам.-областен управител на Бургаска област, Мая Казанджиева от дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт” в Община Бургас, д-р Мария Георгиева – директор на „Център за асистирана репродукция“, доц. д-р Емил Ковачев – председател на Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве и д-р Антонио Душепеев – началник на Родилното отделение на УМБАЛ - Бургас.

Презентацията на д-р Душепеев „Мисия Вашето бебе” също предизвика голям интерес сред двойките, защото разкри как се кандидатства по Националния фонд „Ин витро” и общинския фонд на Бургас, а десетки двойки използваха възможността и му зададоха въпроси лично.

Основна тема на събитието тази година бяха постижения в медицината, които могат да скъсят пътя до желаното дете.