В България от далечна Япония в България пристига авторката на една от най-търсените книги у нас в последните месеци- “Моши моши, Япония”- Юлияна Антонова – Мурата. Тя ще гостува в Бургас на 22 май (понеделник).

Като културно аташе в Токио преди години и като дългогодишен дипломат с ранг на пълномощен министър, Юлияна Антонова и днес не спира да работи за популяризиране на културата и на двете страни. България - като нейна родина, и Япония като страната, в която живее със семейството си, по някакъв магичен начин стават по-близки благодарение на разказите, които тя излива от душата си.

”Моши моши, Япония” е книга, която разказва малки епизоди от ежедневието на японците, тяхното общуване помежду им и как правят живота си по-красив и по-лесен. Историите в книгата са пример, а магичното “моши моши” като че ли ни се иска да използваме и в нашето ежедневие.

”Искам, тези истински истории от живота на японците, предадени почти дословно в книгата ми, които ежедневно ме впечатляваха в годините и продължават ден след ден да ме радват, да достигнат до повече хора. Истории, в които има много внимание, добронамереност, любов, желанието деликатно да се притечеш на помощ”, казва авторът на книгата.

Премиерата ще се състои от 18.00 часа в зала “Петя Дубарова” на КЦ “Морско казино”.