Посланикът на Португалия уважи рождения ден на училище „Д-р Мария Монтесори”

Посланикът на Португалия уважи рождения ден на училище „Д-р Мария Монтесори”

Oбразование 2036 0

Посланикът на Португалия Н.Пр. Луиш Фераш уважи празника на Частно начално училище  „Д-р Мария Монтесори”. На 21-ви ноември той бе специален гост на първото Монтесори училище в България.

Негово превъзходителство присъства на празничния Монтесори кръг в III клас, а по- късно се срещна  с директора г-жа Биляна Вътева. Двамата  обсъдиха  възможностите  за изучаване на португалски език в учебното заведение.

Изучаването на няколко чужди езика в началното училище Монтесори е свързано с това, че в него децата не се подготвят само на теория, а се насърчават  да не се страхуват от промените в живота и да умеят да ги управляват, да се чувстват уверени, да отговарят за собственото си образование.

„Тази среща постави началото  на ползотворно сътрудничество между ЧНУ „Д-р Мария Монтесори” и Португалския културен институт, а изучаването на португалски език ще обогати знанията на нашите ученици”, заявяват от училището.

 

 

Етикети: Частно начално училище „Д-р Мария Монтесори”, Бургас

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com