Бургаският кмет Димитър Николов днес празнува своя 50-годишен юбилей. През целия ден той приемаше в кабинета си поздрави не само от държавни и общински служители, но и от много хора, които са му благодарни за успехите в управлението на общината.

„50 години. Последните 10 минаха неусетно, а най-важното, на което ме научиха, е това, че поотделно не можем да променим света, само заедно”, написа в отговор на стотиците поздравления, които получи днес бургаският кмет Димитър Николов. Това е и неговата чисто човешка равносметка, която той публикува в личния си профил във фейсбук.

Градоначалникът празнува в Морското казино, където да го поздравят дойдоха депутатите както от ГЕРБ, така и от БСП, общински съветници, съдии, прокурори, представители на медицинските среди, учители, общественици, представители на всички културни институции в града, както и на бургаското духовенство. Желанието на юбиляра беше подаръците да са скромни и да няма излишна показност с цветя и кошници. Повечето от гостите му подариха книги, а любимката на бургаската публика Тони Димитрова го изненада с песен, за която той не знаеше.