„Кроношпан“: Пренареждане на склад за дървесина е причината за прахови частици във въздуха, няма задушливи газове

img

Дървесината вече е пренаредена и няма никакви отклонения от нормите за запрашеност на въздуха, посочват във фирмата

Вътрешно проучване на „Кроношпан“ е установило, че причината за краткосрочното увеличаване на съдържанието на праховите частици в зоната около склада за дървесина на открито е „ротирането“, т.е пренареждането на количествата дървесина от площадката, съобщиха от фирмата. Повод за позицията на дружеството са жалби на бургазлии за прахови частици в района и проведените проверки от страна на РИОСВ. Ето и становището на „Кроношпан“:

Във връзка с обявените от страна на РИОСВ Бургас резултати от проведени извънредни контролни проверки, свързани със сигнали за „запрашаване и изпускане на задушливи газове от дейността на дружеството“, бихме искали да направим следното уточнение.

Няма дейност или технология на територията на производствената база на „Кроношпан“ в Бургас, които да водят до изпускане на задушливи газове. Електростатичният филтър за мокра очистка на газовете свежда такава вероятност до нула и многобройните проверки през годините доказват този факт. Готови сме да окажем съдействаме за нови проверки.

Наше вътрешно проучване установи, че причината за краткосрочното увеличаване на съдържанието на праховите частици в зоната около склада за дървесина на открито е „ротирането“, т.е пренареждането на количествата дървесина от площадката. В тази площадка през зимата се бяха натрупали повишени количества от суровина и в момента, в който започна тяхното транспортиране към производствените линии, се появи проблемът със запрашаването.

Дървесината вече е пренаредена и няма никакви отклонения от нормите за запрашеност на въздуха.

Предприети са допълнителни мерки за поддържане на дървесната площадка в състояние, което да сведе до минимум възможностите за отклонение от нормите за запрашеност при извършване на обичайната дейност в района на склада за дървесина на открито.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Тежка катастрофа в Ришкия проход

Задържан е 64-годишния Иван за блудство с момиченце в "Меден рудник"