Кмет накара цяло село да търси фейсбук, връща младите online в Прилеп

img

„Аз просто отразявам какво се случва тук, за да се вижда и от тези, които не са вече в селото“, каза кметът Чани Стойчев

Кметът на сунгурларското село Прилеп Чани Стойчев намери нов начин да привлече вниманието на младите хора към населеното място, в което по списък живеят 506 души, но в действителност са около 300-400. От месец той усилено работи в социалните мрежи, като търси съдействие за организиране на общоселско празненство за Коледа. Във фейсбук той публикува всекидневно снимки, включително и отчета си за свършената работа през изтичащата година, както и телефона си за директен контакт с него.

„Тук през последните 16 години не се е случвало нищо. За първи път миналата година направихме хоро на площада и решихме сега да повторим, защото това е единственото забавление за възрастните жители. Как иначе да върнем и младите хора, които са излезли от селото?! Пуснахме в социалните мрежи обявата още преди да сме събрали средства за органвизацията и веднага се обадиха хора, които са свързани със селото“, каза кметът. В селото в момента има само стационарен интернет, но затова пък интересът към модерните технологии се увеличава, а и животът в Прилеп достигал до хората, които са го напуснали.

„Аз просто отразявам това, което се случва тук, за да може да се вижда и от тези, които не живеят при нас“, каза още Чани Стойчев.

Едно от най-големите му желания е да бъде довършено строителството на църквата в селото, което е започнало през далечната 2008-ма година. „От тогава обаче не са свършени кой знае колко неща, преди година започнахме по-усилена работа, но има още много. Трябва да бъдат изографисани иконите, да се оправи инфраструктурата, осветлението. До Коледа няма да успеем, но много се надявам тя да отвори до Великден“, каза още кметът, който управлява първи мандат.

За Коледа той се надява празникът на площада да успее да създаде настроение сред местните жители и да накара техните млади близки да се върнат в Прилеп.

Работата по довършване на църквата, снимката е на кмета

Това е online отчетът на Чани Стойчев

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря

Огнена стихия в ж.к. Славейков, две коли горят до блок 53