Как се тръгва на война с куфар, пълен само с шоколадови бонбони? Над един милион жени и млади момичета на фронта се борят не просто с врага, а с един враждебен към тях свят. Те разказват за кошмара на своята война, сякаш разказват приказки. Страшни детски приказки. „Косвени щети“ ни среща с истинските истории на жените през Втората световна война, събрани в книгата „Войната не е с лице на жена“ на носителката на Нобелова награда за литература Светлана Алексиевич. Спектакълът е награден с ИКАР 2020 в категория „Дебют” на целия актьорски състав. Режисьор: Максима Боева Сценография и кукли: Киряна Аврониева Композитор: Михаил Шишков – баща Участват: Анна-Валерия Гостанян, Анелия Мангърова, Владинелла Кацарска, Елена Иванова, Катерина Стоянова и Никол Султанова.

Представлението ще е на 26 февруари от 19 ч. в залата на Кукления театър. Билети: 12 лв., 10 лв. (с намаление) на касата на “Часовника”;(тел. 0894898098) и в театъра преди началото на спектакъла.

Проектът е финансиран от Национален фонд "Култура" по програма "Дебюти" Турнето се реализира от Фондация „Арт Офис”, с подкрепата на Министерство на културата и Национален Фонд „Култура”.