Не трябва да забравяме, че карнобатската организация е втората по големина в областта, а от друга страна – независимо дали на централно равнище управляваха ГЕРБ или БСП, в Карнобат БСП побеждаваше. Имаме организационните качества, които са нужни за предизборна борба. Това е първата реакция пред БургасИНФО на лидера на общинската структура на партията в Карнобат Тодор Байчев, който днес беше одобрен за ключовото трето място в листата с кандидат-депутати за предстоящите парламентарни избори. Битката за челните позиции в левицата беше жестока, особено след сблъсъка, който се заформи между два отбора за водещите позициии – единият около водача на предходните избори Петър Кънев, а другият – около втория депутат от БСП Атанас Зафиров. Двата лагера се срещнаха челно за тези избори, като конфликтът беше позицията – трябва ли БСП да има местно лице за водач най-после или не. Мотивите на привържениците и на двамата имаха сериозни мотиви. Едните, около Атанас Зафиров, твърдяха, че БСП трябва да има лица от Бургас, които най-после да имат думата в София и да могат да отстояват местни политики, а тези, около Петър Кънев – че водачът трябва да носи национална и местна отговорност, да може да финансира и да организира печеливша кампания.

Затова и първоначално не изглеждаше да има битка за третото място. Логично изглеждаше, че областният лидер Николай Тишев и доскорошния депутат Атанас Зафиров кротко ще си поделят второ и трето място, независимо кой на коя от двете позиции ще бъде. Оказа се обаче, че драмата в БСП е много по-голяма. Третото място зае Тодор Байчев, който в момента е общински съветник в Карнобат, кандидат-кмет на БСП в общината на изборите през 2015-та година.

„Не мога да коментирам г-н Зафиров и не е редно, но имаше и други номинирани.Всеки един от тях беше достоен, някои си направиха отводи, гласуването беше тайно. Така са преценили членовете на Областния съвет, не мога да кажа кой какво е мислил. Борбата беше честна“, каза Байчев пред БургасИНФО.

Още за ситуацията в БСП и реакцията на областния лидер Николай Тишев – очаквайте!