Подалата оставка кметица на Лозенец: Не съм службогонец, но не мога и дълго да бъда само домакиня!

img

Смятам, че ще бъда много по-полезна на местната общност, в неправителствения сектор, обяви Мария Василева

Никога не съм била службогонец, властта ни най-малко не ме опиянява. Който ме познава, знае, че дълго време не мога да бъда и само домакиня. Това обяви вече бившата кметица на Лозенец Мария Василева, която печелеше избори безпроблемно, но се оттегли от поста си в средата на втория си мандат. В публично нейно обръщение се казва:

Скъпи приятели, искам да споделя с вас, че след дълго обмисляне взех категорично решение да се оттегля от поста кмет на с. Лозенец. За мен тази позиция е била и винаги ще бъде чест и привилегия.

През годините, в които съм служила на хората и интересите на Лозенец, съм го правила с цялото си сърце.

След раждането на второто ми дете, през месеците на спокойно и щастливо майчинство, имах време да помисля сериозно върху приоритетите си.

Признавам, съчетаването на работата и грижите за малко бебе - кърмаче, се оказва трудна задача за мен. И ако трябва да избирам - аз избирам семейството.

Освен всичко това, да ви кажа, политиката не е за мен. Поне не във вида, в който я познаваме тук, у нас.

Никога не съм била службогонец, властта ни най-малко не ме опиянява, а зачитането на измислени авторитети по default никак не ми е по вкуса.

Благодаря за възможността да бъда лидер само на 25. Благодаря за всички многобройни уроци.

Благодаря на колегите ми, на тези , които ме подкрепяха и на тези, които вечно критикуват ( без вас вземането на решение щеше да е още по-трудно).

Смятам, че ще бъда много по-полезна на местната общност, в неправителствения сектор.

Който ме познава, знае, че не мога да бъда само домакиня дълго време ;)

Пожелавам успех на следващия управленец на Лозенец - насреща съм, когато ви потрябвам и вярвам, че най-доброто тепърва предстои.

На изборите през 2015 година Мария Василева спечели вота като кандидат от ГЕРБ с 56,23% още на първи тур. Бившият кмет, управлявал Лозенец до 2011 година Димитър Димитров, се класира втори с 26,09 %. Макар че той е бил кмет, избран като кандидат от БСП, през 2011 година партията оттегля подкрепата си и излиза със свои други лица на два поредни вота – първо с Димчо Димитров, а през 2015- та с лидера на местната си организация – Донка Димитрова. Димитров претърпява неуспех през 2011-та, като остава трети в класацията. През 2015-та година Донка Димитрова от БСП е трета с 9,28%. На същите избори се явява синът на Димчо Димитров – Мартин Димитров, но като кандидат на НФСБ и остава последен.

За предстоящите извънредни избори се очаква ГЕРБ да заложи на настоящия кмет на Лозенец – Женя Гандиева, която замества Василева, докато тя беше в майчинство от лятото на миналата година. БСП все още обмисля кой да издигне срещу нея. Местни жители коментираха пред БургасИНФО, че бившият кмет Димитър Димитров е заявил вече неофициално готовността си да се кандидатира отново.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря