ДПС в Бургас бетонира Дурхан Мустаха в парламента, като го номинира за водач на листата с кандидат-депутати за предстоящите избори. Местната организация излезе с призив към Централния съвет на партията той да бъде начело на класацията. Бургаската структура направи своите номинации на заседание, което се проведе в залата на хотел „Бургас“ в понеделник вечерта.

И на предходните избори трябваше той да бъде водач, но тогава лидер на ДПС беше Лютви Местан и той наложи своя съмишленик Хюсеин Хафъзов начело, а после видяхте какво стана, коментираха членове на ДПС пред БургасИНФО.

Предложението за Дурхан Мустафа беше единодушно подкрепено по време на форума. „Той е стар и опитен кадър, затова трябва да бъде водач“, каза общинският лидер на ДПС в Бургас Шерафет Мехмед, който е и представител на партията в местния парламент.

Сред номинираните за кандидат-депутати са както Шерафет Мехмед, така и другият общински съветник Йордан Козаров, представители на младежката организация, младият и деен общински съветник от Айтос Севим Али, зам. кметът на Сунгурларе Хатидже Георгиева, бизнесмен Зияд Ел Масри, областният лидер Ахмед Сюлейман.

Битката се очертава за второто място, като по първоначални коментари най-големи амбиции за нея има структурата в Айтос.

ДПС продължава с номинациите по общини, като след това предстои областен съвет. Крайната дума обаче ще има централата в София, каквато е традицията от предходните избори.

В досегашното Народно събрание ДПС прати двама депутати от Бургас – Хюсеин Хафъзов и Дурхан Мустафа. Хафъзов обаче напусна партията, като стана двигател на ДОСТ - формацията на отцепелия се бивш лидер на ДПС Лютви Местан.
За Дурхан Мустафа пък приключилият преждеврменно мандат на Народното събрание е трети поред. Той е в парламента от 2009-та година, където отиде, след два мандата кметуване в Руен.