ГЕРБ с план за Странджа, целта е съживяване и развитие на региона

 ГЕРБ с план за Странджа, целта е съживяване и развитие на региона

Избори 2017 906 1

"Планът Борисов за Странджа и Родопите" дава шанс за развитие на двата региона. Това е работното име на проект, на който експерти вече разработват структурата и механизма, обясни бившият еко министър и водач на бургаската листа Ивелина Василева.Програмата предвижда земеделските производители в Странджа и Родопите да получават преференции при различни проекти. "50 млн. лева ще бъдат необходими за създаването на гаранционен фонд, който ще бъде управляван от Българската банка за възстановяване и развитие. Фондът ще предоставя преференциални условия за подкрепа на земеделците, животновъдите, пчеларите и рибарите от региона", обясни Ивелина Василева. Целта е да се подпомогнат местните хора и да се съживят двата региона.

"Те имат сходни проблеми. Погранични са, обезлюдени са, но имат добри природни дадености", обясни Василева. Програмата за развитие на Странджа и Родопите е коментирана и със земеделските производители от Странджа. Това е станало на форума, посветен на земеделието и екологията, който ГЕРБ организира в Бургас."По време на срещата имахме експертни разговори. Нашият председател също се ангажира с идеята и тя ще залегне в нашата управленска програма", допълни Василева.

Етикети: Странджа, план, развитие, ГЕРБ, Бургас

коментари

1

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

14.03.2017
23:05

Толя

ГЕРБ,ами вие два пъти управлявахте.Тази дъвка горе докога ще я дъвчете.Разликата е в различните прически,пудри и дрехи на снимката.