Медицинско чудо: Лекари от УМБАЛ-Бургас спасиха бебе, тежащо 570 грама (ВИДЕО + СНИМКИ)

Медицинско чудо: Лекари от УМБАЛ-Бургас спасиха бебе, тежащо 570 грама (ВИДЕО + СНИМКИ)

Здраве 18662 0

Лекари от отделението по неонатология на Университетската болница в Бургас спасиха бебе, което се родило само 600 грама. Малката Екатерина се появила на бял свят през ноември. Веднага след раждането си тежала 570 грама.

„Цели осем години водихме борба, за да я имаме. Бременността ми не беше никак лека, имах прокървявания почти всеки месец. Стигна се до забавяне на развитието на плода като размери”, разказва майката Ева Гогова.

Три месеца по-късно Екатерина тежи 1 килограм и 800 грама. 

„Вече всички сме спокойни и щастливи, че я имаме”, заявява бащата. 

„Това е един комплексен случай, при който, ако не беше Ева, едва ли щяхме да стигнем толкова далеч и толкова успешно”, заяви д-р Антонио Душепеев, началник на родилното отделение. „Беше един доста дълъг лечебно и диагностичен процес, който 3 месеца по-късно мислим, че сме успели окончателно”.

„Това не е въпрос само на тегло, а въпрос на цялостна незрялост на организма – на белия дроб, сърдечно-съдова система, храносмилателна система. Справянето с всеки един проблем е предизвикателство”, заяви д-р Стилияна Томова, началник на неонатологичното отделение. 

А щастливите родители се надяват скоро да имат и второ детенце. 

Повече гледайте във видеото:

Етикети:

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com