Смут във Военния почивен дом в Сарафово: Редно ли е шефът да върти частен бизнес, докато е на държавна работа?

img

Главният специалист в почивната база на Министерството на отбраната в Сарафово – хотел „Сарафово-МО“, Красимир Колев, е възстановен от месеци на държавната работа, но продължава да върти частния си бизнес, съобщиха източници, запознати с детайли със ситуацията в почивния дом. Това дразни служителите, тъй като те смятат, че случаят е явен конфликт на интереси, понеже е на държавна служба. Настроенията срещу Колев се разпалват от това, че той продължава да е управител на частни фирми, да е съдружник в тях, както и да участва в съвета на директорите или в управителния съвет на юридически лица. Колев е възстановен на държавната работа преди месеци, но това явно не пречи на фирмите му.

Запознати с вътрешните процеси в базата, позната като Военно почивен дом в Сарафово, в която почиват през лятото стотици военни със семействата си, са подготвили писмо, което е адресирано до изпълнителния директор на агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ Валери Стоянов, чието копие получхме и в нашата редакция. „Конкретните дружества, които имаме предвид са „Помо стил“ ЕООД, в което той е управител и съдружник, „Синтеко инвест“ АД, в което е член на Съвета на директорите, както и ЗК „Бата“, в която е член на Управителния съвет“, твърдят хората.

Те смятат, че това са отрицателни предпоставки за работещите по трудово правоотношение в държавната администрация. „През свободното си време той се занимава с частния си бизнес, като това продължава и в момента. Вярваме, че законите в тази държава са, за да се спазват и важат за всички еднакво“, коментират служители.
Готови сме да предоставим думата и на други страни по случая.

7 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

7 Коментара

 •  
  неудобната
  2017-07-27 13:32:55

  Същия е случая и със служителката на Министерски съвет Станка Харизанова -директор на почивната база на МС в Слънчев бряг.Всички знаят,че има частен хотел на "оградата" на държавната почивна база на Министерски съвет.Е, вече е прехвърлила дяловете си на съпруга си и не е управител на "Фея"ООД -ама се тая то не се губи.Иначе декларирала,че притежава апртхотел - хайде господин Валери Симеонов проверете какво е декларирала като заетост от 2010 година до сега в хотел Фея.Иначе е ясно половината оборудване в хотел Фея Слънчев бряг е от брака в държавния хотел. А ремонтите? Колев - ти си направо цвете за мирисане.

 •  
  dida_burgas57@abv.bg
  2017-07-19 16:06:37

  Колев е колкото виновен и толкова не. Щом имаш зад гърба си опората и подръжката на един цял адмирал,който с години му прикрива далаверите,който и да е на негово място ,ще си разиграва кончето. Симбиозата е толкова голяма и "необяснима" ,че си мислим,дали няма нещо повече от едно приятелство? Кой,кого?????

 •  
  Ilian60
  2017-07-18 15:35:02

  А бързото хранене в Равда? А инвентара в хотела е всичкия от ВПД-то.Телевизори,простори,кошчета,какво ли не.Доста неща някои от шефовете знаеха,но си мълчаха.Приятел,не се предава.И г-н Колев си правеше и прави каквото си иска.Колев си има ВПД-то като бащиния.Време е ИА ВК и ВПД София,да изритат г-н Колев .

 •  
  иван
  2017-07-18 10:20:16

  koгато имаш държавен лесно управляваш частен хотел

 •  
  Дарина
  2017-07-18 09:51:39

  Поредните, за които законите не важат! Няма оправия, всичко е мафия.

 •  
  nabludatel
  2017-07-17 17:06:59

  пишете за стадиона, децата ни се губят в "окосената" трева, за топките да не говорим. Щ е ни изядат змиите.

 •  
  Турист
  2017-07-17 16:20:05

  А за хотела в Равда защо не пишете?

Най-новото

Актуални теми

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос