Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Бургаският районен съд на 21-годишния полицай от Четвърто управление на МВР Христо Петров, обвинен за побоя над студент в „Кайт бар“ в Созопол. Днес служителят на реда бе доведен под конвой в съдебната палата, където прокуратурата поиска той да бъде задържан под стража. Мотивът – както обществената опасност на престъплението, така и на самото деяние.

В последната си дума пред съда Петров настоя за по-лека мярка. Искането му бе отхвърлено. „Безобразие“- С тези думи адвокатът му Бойчо Боев коментира решението на магистратите. То не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Бащата на полицая- Иван Петров бе категоричен, че синът му не се е укривал. По думите му, синът му е информирал началнико си в Четвърто районно управление на МВР, в момента, в който снимките от инцидента в къмпинг „Градина“ са се появили в социалните мрежи, а националните телевизии са излъчили и поредица репортажи по темата. Това е станало три дни след събитията в Созопол. А според първичната медицинска документация, пострадалият пък бил с разместване на 2 - 3 зъба. Според Иван Петров до сегашното състояние на студента се е стигнало по пътя към София.

Бащата твърди, че в нощта на инцидента, полицаят е бил на мястото не като охранител, а като зрител. „Думите му бяха така исках да гледам, не можах да го гледам, защото билетът е скъп, не мога да си го позволя“. Иван Петров разказва, че синът му е намерил в района жилетка на охранителна фирма „Делта гард“ и така е влязъл в района на нощния клуб, а не е работил като гард.

В основата на скандала, твърди бащата, е пица, върху която гостуващата компания от София е уринирала.