Златна монета с лика на император Константин I и фланелка на „Локомотив Бургас” бяха сред подаръците, които бургаският офис на аутсорсинг компанията „Съдърланд” получи за втората годишнина от отварянето си в морския град. Рожденият ден на фирмата бе отпразнуван във ВИП клуба на мол „Галерия”, където бе разрязана огромна торта с логото на компанията.

„Много сме щастливи, че „Съдърланд” избра Бургас за свой втори дом. При нас традицията е, когато децата навършват две години, да подаряваме златна монета”, каза зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев. Той връчи монетата на вицепрезидента на компанията за Европа Шон Канинг.

Събитието уважиха още директорът на Дирекция „Икономика и стопански дейности” в Община Бургас Ивелина Стратева, както и президентът на футболния „Локомотив” Костадин Джамбазов. Гостите посрещаха изпълнителният директор за България Димитър Гълъбов, вицепрезидентът по бизнес операции Сатиш Рамачандран и новият изпълнителен директор на офиса в Бургас Александър Милев.

„Съдърланд” е компания с 30-годишна история, оперираща в 19 държави. За нея работят 50 000 души. В България фирмата е вече 8 години, като за това време е дала работа на 1500 служители. Само в Бургас тази година техният брой ще стане 250 души.

„Поздравявам целия екип за високото качество на работа и благодаря на Община Бургас и двата университета за съдействието”, каза Шон Конинг. Той припомни, че в момента набират 100 души с немски език и са отворени за всеки, който го владее достатъчно добре. В знак на признателност за подкрепата към футболния отбор „Локомотив Бургас”, Костадин Джамбазов връчи на Конинг тениска с логото на клуба.

За първи път пред медиите бе представен и новият директор за Бургас – Александър Милев. По негови думи основното, което компанията търси в кандидатите за работа е базови компютърни умения и мотивация, като възрастта не е от толкова голямо значение. Във фирмата работят от 20 до 50 годишни служители.

„Фокусираме се основно върху нивото на езика. То трябва да е достатъчно високо, за да се обслужват клиенти и да се отговаря на основни запитвания по e-mail и телефон. Тук не работят хора само между 20-30 години, но и такива на 40 и 50 години, които покриват очакванията ни”, каза Милев.

В момента „Съдърланд” се опитват да привлече заетите в сферата на туризма през лятото, които търсят работа и през зимния период.

„Имаме и програма, с която поемаме част от разходите по преместването на бургазлии или граждани на други градове, които искат да работят при нас”, каза Милев. Самият той е пример, че човек може да се премести от София в Бургас, като водещият мотив е кариерно развитие.