Най-важното нещо, за което гласувам днес, е връщане на нормалността в живота на хората, в държавата. За предвидимостта, не да си мислят хората за инфлация, а за перспективи.

Винаги съм казвал, че политиците трябва да спазват обещанията си. Днес гласувам за спазените обещания. За перспективата, защото всеки един политик като отиде в София - дали в законодателната или изпълнителната власт, трябва да действа точно така, както биха го направили избирателите, които му възлагат задачите“. Това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС в Бургаски регион Жечо Станков. Той гласува днес в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Трябва да прекратим експериментите на принципа проба-грешка, трябват хора с опит, политическа отговорност, които да изпълняват поетите ангажименти. Бургас трябва да бъде приоритетен регион на правителството в София.“, каза още Станков.

Той посочи и защо е важен вота и за Европейски парламент. „Много често се подценява ролята на Европейския парламент, а преди да случи нещо в България като европейски политики – дали ще развиваме здравеопазване, образование, социалната политика, енергетика, основите се поставят в Европа. Там се изгражда първичното законодателство, което после ние като държава -членка интегрираме в нашето законодателство. Изключително е важно да изпратим кадърни хора, с опит, за да могат те да защитават българския интерес“, добави Станков.