От 2009 г. ГЕРБ се оправя с всички кризи.

2009 г. беше гръцката криза, фалираха банките по света. После при второто ми правителство дойде мигрантската криза, после ковид кризата.

Това обяви Бойко Борисов в Свищов, където говори пред симпатизанти на партията."Време е да поемете кормилото. Обръщам се към вас с голяма молба - четири населени места бедстват", обърна се към Борисов кметът на Свищов.

Мария Габриел каза, че това, което се е случвало в Свищов се е случвало въпреки правителството. Сега е важно да излъчим правителство, което да работи за Свищов и гражданите му. Свищов е Европа, Европа е Свищов, заяви Габриел.

Има една основна разлика между нас и опоннетите ни - ние говорим по-малко и правим повече. Имате нашата подкрепа, ние разчитаме на вашата. Благодаря ви, добави бившият еврокомисар.

"Сутринта на кмета му казах, че отивайки към Русе ще се отбия в Свищов. И той ми каза: Ела да видиш индустриалната зона! И аз мислех, че е направена, а тя не е помръднала.

Когато си тръгвахме, милиард и 200 млн. лева оставихме в сметка за ВиК сектора. За тези села, които сега говорите - трябваше да ги направят. За "Хемус" - 1,3 млрд. лв., за Търново - Русе - 1,2 млрд. лв. Похарчиха парите и сега такива като тебе викат "Хайде, идвай, да почваме. А парите ги няма", каза бившият премиер.

"Целта на плана беше заради затварянето за Ковид през тези пари от плана да догоним тази изгубена година. Другите държави си взеха парите, България има 1 % усвояване. По европейските фондове - 3,7 %. Практически нищо", възмути се Борисов.

"Действително ме е яд, че българите допуснаха тези 3 години.

Ако са няколко процента разлика в неделя - правителство пак няма да има. Трябва да е отчетлива разликата. Защото ще е много, много трудно.
"Страшна отговорност ни възлагате, но аз неизпълнени обещания нямам.