Борислав Киров е кандидатът за евродепутат на коалиция ГЕРБ-СДС, излъчен от област Бургас. Той е млад, но със солиден опит в ръководенето и организирането на дейности, свързани с международни екипи и проекти. Има докторска степен по икономика, а към момента е общински съветник в Приморско.
Според него много хора не разбират колко важна е ролята на евродепутатите, които страната ни ще изпрати в ЕП.
Евродепутът не е човек, който няма връзка с хората. Напротив. Непрекъснатата му комуникация с местната власт в България трябва да е постоянна. Винаги съм твърдял, че когато има свързаност между кметове на кметства, общински кметове, депутати, изпълнителна власт и евродепутати - тогава процесите и резултатите ще са в пъти по-добри и по-бързо ще се случват“, посочва Киров.
Той подчертава, че кметовете на общините и малките населени места трябва да имат пряка и постоянна връзка с представителите ни в Европа.


„Ако стана евродепутат, основната ми цел ще е да търся пряка връзка, бърз „зелен коридор“ между кметове на кметства и евросредствата. За да може, когато се прави годишната финансовата рамка на Европа и се отварят програми, с моя лична помощ и участие най-малките населени места да имат възможност да кандидатстват директно“, категоричен е кандидатът за евродепутат.
Борислав Киров е категоричен, че Европа дава немалко възможности, но от всяка конкретна държава зависи дали и как ще ги използва.
„Бургас има огромен стимул да развива индустриални зони, въпросът е как държавата ще създаде условия, а и как може да се помага в Европа. Там ще насоча аз усилията си“, казва още той.
Според него в следващите години ще е от изключителна важност как ще се структурира европейската икономика, защото конкуренцията от Китай и Индия ще е все по-голяма и по-агресивна.
„Важно е в следващите години как ще се структурира европейската икономика, защото конкуренцията от Китай и Индия ще е все по-голяма и по-агресивна.“, казва кандидатът на ГЕРБ-СДС.