Коалиция ГЕРБ-СДС даде силен старт на предизборната си кампания за народни представители и евродепутати в Бургас днес. Залата на театър „Адриана Будевска“ беше препълнена за представянето на кандидатите за депутати с водач Жечо Станков, както и бургаският представител в листата за евровота Борислав Киров. В Бургас по този повод пристигнаха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, водачът на листата с евродепутати Росен Желязков, Ева Майдел и Мария Габриел.

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви пред хората, че победата е необходима, за да бъде изведена страната от безвремието, което вреди на всички.

„ГЕРБ-СДС не само трябва да победи, влизаме в поредната битка, за да поведем убедително, не за да трупаме политически дивиденти, не за да се доказваме, че сме най-добрите. А защото това е най-важно в този критичен момент за страната. Години безвремие, обърквания и хаос спряха устремния подем и развитие на Бургас и на региона - изграждането на Северния обход, развитието на публичната зона на Пристанище-Бургас, изграждането на анаеробна инсталация, на спортната зала... Не помня колко активисти на „Продължаваме промяната“ се упражняваха да критикуват новата спортна зала на Бургас, напук на тях в момента там се провежда Световна купа по акробатика с гостуващи повече от 25 отбора от цял свят. От най-големия отбор – на САЩ, казаха: Кмете, имате фантастична зала. Това е доказателство. Скечовете, меметата, и шаржираните клипове минават, но това, което правителството на ГЕРБ начело с г-н Борисов няма как да бъде невидяно и непоказано.“, заяви Николов.

„Пред Бургас и нашия регион предстоят нови, по-големи предизвикателства – развитието на транспортната свързаност между областния център Бургас и всички общини от региона отдавна трябваше да бъде започнато. Отпушването на огромните тапи край „Меден рудник“ с Южния обход отдавна трябваше да бъде започнато. Изграждането на новия фармацевтичен факутет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“, дългоочакваното саниране на многофамилните жилищни сгради, развитието на публичната зона на пристанището – също.

Г-н Борисов беше премиер, а г-н Желязков беше министър на транспорта, когато приключиха последните инвестиции на бургаското пристанище – място, на което всеки жител на Бургас, когато някой му дойде на гости, го води там и му показва какво се случва в Бургас. Пейките, които бяха поставени, вече се олющиха, няма кой да ги боядиса. Давам това като нагледен пример какво значи безвремието, липсата на устойчивост, няма друга партия и коалиция в момента, която да е толкова добре подготвена като експерти и която да е в състояние в момента да изведе от това политическо блато страната.

Няма по-добра възможност от това на 9 юни да подкрепим единствено възможната политическа сила, която може да развие не само България, но и да даде тласък на нашия регион. Индустриалните зони на Бургас са готови, но пътищата са кални, няма довеждаща инфраструктура. Аз се срещам с поредния и поредния министър, който след няколко месеца се сменя, идва нов, докато се запознае със зам. министри и началници на отдели, идва следващия с ново правителство, нов екип, нови концепции. Кметовете от побратимените в Европа градове забравиха за Плана за възстановяване и устойчивост.

Бургас сега започва да го развива първите проекти стартират в града ни. В цялата страна е така. Срамота!

Днес е прекрасен празник – на светите братя Кирил и Методий по стар стил. Нашите учители, които са отворили очите за образование, духовност и са начертали пътя на прогреса. Какъв по-добър повод да стартира нашата кампания на тази дата?! Какъв по-добър повод да си отворим ние очите и ушите за нуждите и желанията на нашите съграждане и да се захванем за работа! На 9 юни - мощна подкрепа за повече народни представители от листата в Бургаски регион.“, добави кметът Николов.

Областният лидер на ГЕРБ Иван Алексиев, който е и кмет на Поморие каза, че изборът на 9 юни е изключително важен.

„През последните 3 години се нагледахме на едно нищоправене, на един популизъм, на едни лъжливи обещания. Хората искат сигурност, спокойствие стабилно правителство. Когато управляваше ГЕРБ с премиер Борисов градихме съвременна България, създадохме много неща за хората... Нашият силен отбор е чисто бургаски с водач Жечо Станков – невероятен енергиен експерт, човек, който помага на хората и бургазлия“, каза Алексиев.

Жечо Станков представи листата, като се обърна към хората с „победители“.

Какво каза в Бургас Бойко Борисов – вижте тук.