Жената, която беше зверски пребита от мъжа си, признава, че през цялото време се е молела някой да я потърси, за да може да се спаси от насилника си. Мъжът, който я подложи на брутален побой, продължил шест часа, накрая целунал ръцете ѝ и казал, че и подарява живота,

“Часове наред беше… Зверско и нечовешко отношение. Не си спомням всичко. Припадала съм. Знам, че го молех да отвори прозореца и да ми даде вода. Риташе ме много силно и ме удряше с юмруци“, казва през сълзи жертвата пред bTV.

Жената знае, че не е единствената жертва на домашно насилие - психическо или физиеско, и съветва жените да не чакат, а веднага да потърсят помощ. "Не бива да прощават на насилниците – случи ли се веднъж, ще се случи отново", казва още тя.

След жестокия побой на жената е направена спешна животоспасяваща операция. В момента тя е в болница и бавно се възстановява. Тя допълни, че след побоя, мъжът е взел от потрфейла ѝ двеста лева, след което си тръгнал.

В същото време продължава разследването на фрапиращия случай на домашно насилие. Извършителят вече е с постоянна мярка „задържане под стража“. Той е криминално проявен и след нападението е опитал да се укрие. Насилникът преди е “осъждан за управление на моторно превозно средство, без да притежава необходимата правоспособност. Осъждан е и за опит за палеж. Има също така висящо наказателно производство за грабеж“, казва зам.-районен прокурор на Враца Емилиян Костов.

Зам.-прокурорът допълва, че насилникът отрича съпричастност към деянието, но към него има достатъчно събрани доказателство.

Той е категоричен, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна и ще пледира за максималните наказания. И посъветва всички жени, които са обект на такава насилие, веднага да се обръщат към органите на реда, за да не се стига до трагични инциденти.