Шест са най-рисковите отсечки по пътищата в Бургаски регион. Това съобщи Манол Тодоров, национален координатор на Сдружение „SOS-ПТП”, цитиран от „Фокус”. Рискови в Бургас са участъците на бул. „Тодор Александров”, в посока Созопол и бул. „Димитър Димов” до стадион „Лазур”. „Това са скоростни отсечки, които шофьорите много често подценяват”, обясни Тодоров. Опасна е и отсечката от Поморие към к.к. „Слънчев бряг”.

„Пътят е прав, но скоростта на автомобилите е висока”, допълни той. По думите му, по време на почивните дни опасен става и пътят към Созопол и Южното Черноморие. В черния списък попада и отсечката от Слънчев бряг към Обзор. „Проходът там е много натоварен, и с по-тежки автомобили”, обясни Тодоров. В празничните дни се очаква пристигането на румънски туристи, което допълнително ще натовари рисковата отсечка от пътя Бургас-Варна.

Според Тодоров, голяма част от шофьорите по българските пътища са дисциплинирани, но младежите карат изключително рисково, не са толерантни и не спазват правилата. Основен фактор за това е чувството за безнаказаност.