Искате ли да запазите или възвърнете грациозната си осанка и да кажете завиги сбогом на подутия и отпуснат корем? Достатъчно е само да изключите или най-малкото да не прекалявате със следните седем продукта – врагове на стройния силует. Консумацията им категорично разширява ханша, увеличава обиколката на талията, подува корема и в края на краищата води до така нежеланото от всички нас натрупване на излишни килограми, пише iwoman.bg

Червено месо

Червеното месо е богат източник на протеини, от които толкова много се нуждае човешкия организъм, за да си набавя необходимата енергия. Истината обаче е, че прекалената му консумация води до значително увеличаване на коремните мазнини. Лесно може да го замените с други храни, богати на протеини – риба, пилешко, пуешко.

Захар

Не е тайна, че захарта има много отрицателни ефекти върху тялото и допринася сериозно за натрупването на излишни коремни мазнини. . Да я избягвате на 100% наистина е трудно, но поне се опитайте да я ограничите оптимално. Например вместо подсладено кисело мляко предпочитайте такова без присъствието на захар, пийте кафето с по-малко захар и ограничете до максимум газираните напитки и сладките изделия.

Алкохол

Въпреки че червеното вино наистина има ползи за здравето, за съжаление, високите калориите на алкохола водят до образуването на коремни мазнини. Така че, мили дами, ако сте фенове на алкохолните напитки, по-умерено, моля.

Пакетирани храни

Вероятно знаете, че пакетираните, обработени храни са доста лоши за вас, именно поради високите количества натрий и захар в тях. Но има и друга причина, поради която да ги избягвате. Те често съдържат добавени транс мазнини. Транс мазнините помагат за удължаване срока на годност на храните, но в същото време са причина за редица възпаления и образуване на коремни мазнини.

Рафинирани въглехидрати

Не е нужно да се лишавате от въгехидрате, за да си осигурите плосък корем и стройна фигура. За да бъдете здрави и красиви, просто трябва да наблегнете на правилните въглехидрати. Рафинираните въглехидрати, които са с ниско съдържание на фибри и хранителна стойност, като хляба и всички други тестени изделия например, са сред най-големите виновници за трупането на коремни мазнини. Напротив, консумацията на помече пълнозърнестите храни – здравословната алтернатива на рафинираните въглехидрати, помагат за тяхното топене.

Сирене

Сиренето съдържа наситени мазнини. Така че, ако го ядете твърде често, със сигурнос ще си докарате излишни мазнини в областта на корема. За да задоволите апетита си за мазнини, достатъчно е просто да намалите консумацията му и да наблегнете на повече продукти, богати на полезни мазнини – сьомга, ядки, авокадо, зехтин.

Мляко

Независимо дали сте или не сте родени с непоносимост към лактозата, честата ковсумация на мляко може да предизвика отделянето на хронични газове и подуване на корема. В допълнение на тоа прекаленият прием на пълномаслени млечни продукти води до трупането на излишни коремни мазнини, когато се яде в излишък.