„Не вярвайте, че изборите са предрешени и, че ще бъдат битка между ляво и дясно. Трябва да изберем президент, с когото да се гордеем, а да не се срамуваме. Промяната ще се случи и по-добре да започне сега. Ивайло Калфин е блестящ дипломат. За повече от 20 години никой не намери нещо у него, за което да каже лоша дума”. Това заяви лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002-2012г. Георги Първанов в Приморско. Тази вечер той е на посещение в населените места на територията на морската община. Обиколката му започна от Ясна поляна, където го посрещна красивото лице на АБВ Ваня Проданова, която на миналите избори бе кандидат за кмет. Жителка на селото поднесе цветя на президента, а друга жена се беше подготвила специално с питка, декорирана с абревиатурата АБВ. Десетки жители дойдоха да чуят Първанов и неговият призив към тях да гласуват разумно.

По-късно в Приморско, Георги Първанов бе посрещнат от знакови фигури, познати от години в публичния живот на общината – бившият кмет Димитър Димитров, на срещата дойде и победителят в първия сезон на риалити формата „Биг брадър” Здравко Василев.

„Не е важно да си броим сега влиянието на отделните партии, а да изберем качествен президент. Затова правилният избор е Ивайло Калфин”, каза Георги Първанов.

Визитата на Първанов в Бургаска област продължава в момента в Китен, а по-късно в Царево. Утре той ще се срещне с жители на Руен, Сунгурларе и Карнобат.

Още от срещите му в Приморско и Царево тази вечер, очаквайте в BurgasINFO.