Обвинител номер 1 на Републиката Сотир Цацаров специално изпрати в Бургас говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова, която да се включи в кампанията срещу киберпрестъпленията. Инициативата за борба с компютърния тероризъм срещу деца е на Бургаската апелативна прокуратура. Следващата стъпка е кампанията да прерасне в национална.

„На първо място в работата на всеки един прокурор е да вземе мерки, за да си предпазим децата. Да ги информираме за опасностите в интернет, да ги предупредим. Въпреки че децата ни са уверени, което принципно е добре, не са запознати с всичко онова, което може да им се случи. Затова стават жертва на престъпление", заяви говорителят на Главна прокуратура на среща с деветокласници от гимназията за романски езици "Г.С.Раковски".

„Длъжни сме съвместно с МВР и общината да обучим собствените си деца, да ги предпазим да не станат жертва на престъпления, нито да извършват престъпни деяния", коментира Румяна Арнаудова. "Това е изключително важна среща, ние работим много добре с Апелативната прокуратура, както и с общината", сподели директорката на езиковата гимназия Радостина Георгиева.