Стартира проектът "Моят роден край в семейните спомени", който се осъществява от Регионален исторически музей – Бургас и СУ „Христо Ботев“ – гр. Айтос. Той има за цел да осветли интересни факти, свързани с историята на град Айтос и да представи населени места в пределите на общината. Проучванията се правят от учениците със съдействието на техни преподаватели и представители на музея. Ще бъдат извършени и поредица от занятия, а също и събирателска работа за селектиране на устна информация, записки, краеведски бележки и снимки. Целта е децата да научат повече за своите родни места и местата, с които са свързани техните семейства и да усвоят знания и умения за това какви са методите за документиране на важни данни, които да помогнат за съхраняването на историята и родовата памет.

„Чрез проекти като този се опитваме да дадем възможност на учениците да развият своя творчески потенциал, вдъхновени от историята. Те приемат работата си във връзка с реализацията на идеята много отговорно и с голям ентусиазъм, за това вярвам, че ползотворните резултати ще бъдат на лице“, коментира главният уредник на Историческата експозиция в Регионален исторически музей – Бургас д-р Иванка Делева.

Проектът се ръководи от Татяна Байкушева, от страна на РИМ-Бургас и от Николай Димитров, от страна на СУ „Христо Ботев“ – гр. Айтос.