Път III-908 Босна - Варовник е забранен за движение на всички МПС, съобщи дежурният в Областно пътно управление - Бургас.

Републиканските пътища от първа и втора категория в област Бургас са отворени и проходими при зимни условия.

Въведени са само ограничения в участъци от третокласната пътна мрежа в областта.

Пътят II-99 Царево-Малко Търново е забранен за МПС над 12 тона; път III-539 Средец - разклон Желязово е отворено за МПС до 5 тона; път III-795 разклон Вълчаново ханче е забранен за движение на МПС над 5 тона, както и по път III-795 разклон Бистрец - Средец. Тези ограничения са въведени поради наличието на големи преспи в тези райони и разминаването на МПС над 5 тона става невъзможно, защото пътищата са тесни. Път III-907 Босна - Визица е забранен за движение на автомобили над 12 тона. Път III-908 Варовник - Вълчаново ханче е забранен за движение на автомобили над 5 тона; път Промет - Тръстиково е забранен за движение на МПС над 5 тона, както и по път III-7908 Промед - Присад.

В Приморски проход от сутринта вали слаб сняг, но температурите в областта са положителни, сутринта бяха измерени плюс 4 градуса в Бургас. В цялата област вали слаба роса. Екипите са ангажирани да поддържат пътищата и по-специално в усойните участъци в областта, поради опасност от образуване на поледици.

От ОПУ - Бургас призовават за движение със съобразена скорост при зимни условия./Радио „Фокус“ - Бургас