Огромни пламъци са погълнали гаража на ул.“Г.С. Раковски“ в центъра на Бургас, огънят е достигал до втория етаж на кооперацията с номер 60. Гаражът е собственост на 35-годишния Хирсто Замфиров, който работи през лятото като охранител на Летище Бургас. Той обаче няма никакви съмнения и категорично отхвърля възможността отмъщението да е свързано с работата му. Предполага, че то е част от войната за паркоместа. Пред гаража е била намерена гума, чрез която е предизвикан пожарът.

„Обадиха ми се съседите, че гаражът гори, защото аз живея на втория етаж и стаята е от другата страна на сградата. Когато слязох долу, видях, че имаше поставена гума отпред, пред вратата. Вътре, освен леката кола „БМВ,“ имаше лодка, която купихме наскоро за 2500 лева. Предницата на колата е напълно заминала. Изгоряха кабелите за захранването с ток на кооперацията, трябва да се прави нова мазилка. Шетите са големи“, каза Христо пред БургасИНФО. Младият мъж се включил в гасенето, но не успял да спаси нищо от гаража.

„Всичко беше в огън. Вътре пушекът беше толкова гъст, но не можах да направя нищо. Пламъците стигаха почти до втория етаж. Аз може да имам подозрения, но няма да обвинявам никого директно, надявам се разследващите да го разберат. Постоянно има разправии за паркиране пред гаражите. Майка ми е инвалид, не мога да я изкарвам. Поставихме знак, но никой не го спазва“, каза Христо. Самият той преди няколко дни е викал "паяка" за преместване на коли. Снощи, в същия район, друг автомобил е бил с нарязани гуми, което засилва подозренията на жителите, че става дума за война за паркоместа.