Съдбата на малкия Валентин, който само на три годинки трябва да се бори с коварна болест - Остра Б клетъчна лимфобластна левкемия, трогна хиляди хора, които организираха множество акции в подкрепа на детето. Само за един месец всички, които се обединиха около каузата за Вальо, успяха да съберат сумата от 600 000 лева, необходима за неговото лечение.

Бургаски майки в акция за живота на малкия Валентин. Помогнете и вие!

За съжаление обаче малкия герой не е дочакал окончателната оферта за лечение от Мюнхен, тъй като за клиниката чакат още 17 деца, а нашето момче не може да чака. За това семейството на Вальо е приело оферта от клиника в Братислава на стойност 120 000€ и лечението ще започне веднага. Близките на Валентин обещават, че след приключване на лечението останалите средства ще бъдат дарени на други нуждаещи се, като благодарят за подкрепата и обичта на всички, споделили неговата съдба.

Добра новина: Събрани са парите, необходими за лечението на Валентин

„Не дочакахме точна оферта за лечение от Мюнхен, в последния ни телефонен разговор казаха, че за клиниката чакат още 17 деца но Вальо не може да чака! Втория курс на химиотерапия трябва да бъде започнат утре и за това семейството реши да приеме офертата от клиниката в Братислава на стойност 120 000€. Днес (29 ноември – б.а.) детето беше прието в болницата. Утре ще започне лечението и ще бъдат направени необходимите изследвания. Стискайте палци тази фаза да мине леко и без усложнения. Много Ви благодарим за подкрепата и обичта Ви към нашия смелчага. След приключване на лечението останалите средства ще бъдат дарени на други нуждаещи се, както във всички кампании до сега! Бъдете здрави и благословени! Ще ви държим в течение за състоянието на Вальо всеки ден“, написаха близките на Вальо в социалната мрежа.