Майка на две деца прие трогателната история на възрастно семейство от Бургас като своя кауза. Миглена Кузманова разбрала за нещастията, която сполетели 78-годишната Бонка Разкотска и нейния съпруг Атанас на 79 години, като от този момент организира акция в тяхна помощ. Бонка Разкотска е прикована на легло от месеци след битов инцидент. Цялата дясна половина на тялото и е потрошена, като доказано невъзможно е калцирането на рамото, ръката и крака. Бонка не може да се обслужва сама и има нужда от специализирана грижа и консумативи, които трябва да се финансират от социалните. В момента за нея се грижи съпругът и Атанас, който също е в лошо здравословно състояние, трудноподвижен е и едва успява да обърне жена си в леглото, за да й смени памперса, бързо се уморява. Двамата живеят в блок 33 в комплекс „Изгрев“. Трагедиите в семейството сякаш следват една след друга, семейството изживява шок преди години, когато машина изтръгва ръката на 24-годишния син от плешката. Девет часа е продължила животоспасяващата операция, но за съжаление момчето не оживява. Това ги съсипва. Съдбата на възрастната двойка трогва сърцето на младата майка.

„Това може да са нашите родители, имат нужда от памперси, хранителни продукти и парични средства за покриване на ежедневни и здравословни нужди“, призовава познатите си Миглена, като самата тя отделя пари от семейня бюджет, за да закупи част от необходимите стоки.

Няма кой да помогне на пенсионерите в нужда. Бонка и Атанас са загубили сина си преди повече от 20 години. Разказват пред Миглена, че снаха им дори не се обажда, че имат внучка, която са отгледали и изучили, но тя сега също не се интересува от тях.

Миглена Кузманова заедно със своите приятели - Вера Петкова, Деси Станева и Желязко Докузлиев, днес са посетили семейството в нужда, за да им оставят събраните помощи, с които поне на първо време двамата ще преживеят. Подпомагат ги и с 220 лева, с които семейство Разкотски ще платят наема на апартамента. Това обаче решава проблема им само временно. Защото общият им доход е малко над 400 лева, а освен парите, които ежемесечно плащат за наем, на тях им трябват средства за храна, лекарства, памперси, комунални разходи.

„Всеки от нас сам прецени какво може да закупи и какви средстава да отдели. Хората, които се отзоваха, донесоха нещата у нас. Аз днес занесох на Бонка и Атанас памперси, хранителни продукти - сладки, салами, пакетирани храни, санитарни принадлежности, тоалетна хартия, мокри кърпи, оставихме им и 220 лева. Баща ми ме чакаше с бебето пред входа през това време. Хората плакаха като отидох. Бонка се опитваше да се сдържи, но сълзите и потекоха по слепоочията, а Атанас просто се разрида. Дядото едвам върви, чаках доста време пред вратата, докато ми отвори, той недочува. Живеят на 5-ти етаж, представям си какво мъчение е за него излизането навън. Никой не ги поглежда, ей така са зарязани. Много трудно се справят, много им е мъчно. Призовавам всеки, който се е трогнал поне малко от историята им, да се отзове и да помогне с каквото може, това може да са нашите родители“, разказва Миглена със сълзи на очи.

БургасИнфо може да предостави телефонния номер на Миглена Кузманова на всеки, който желае да помогне.