Поддръжниците на Петър Низамов – Перата, които тази вечер протестират срещу мигрантите, запяха химна пред сградата на Общината все едно са на футболна среща. Рехавото множество, съставено от яки момчета, криещи лицата си с качулки, бързо премина към скандирания: „Българи, юнаци” и „Всеки ден ще е така до победата”. В протеста участват не повече от 30 души, предава репортер на BurgasINFO. Протестът се охранява от полиция, а участниците развяват националния флаг.

„”Не искаме нищо чуждо, но и нашето не си го даваме”, „Мигрантите вън” и „България, освободи се” са част от лозунгите, които момчетата с анцунзите „Адидас” издигат, крещейки: "Събудете се, роби".

Звънецът на училищната касиерка не успя да привлече хора към протестиращите, затова те решиха да разпространят посланията си с мегафон.
"Бургас, за Вас го правим", крещи през мегафона младеж на случайно преминаващите бургазлии. Разочарованието, че не намират сподвижници, те крещят: "Това ли е българският дух".
Вместо знаменосеца от предния протест, сега ритъм на недоволството дава млад мъж, който ръкомаха и дава знак кога да се изпълнява химнът.