„Съжалявам! Изкарах ножа, за да стресна кучето. Не исках да заколя котката, не искам да оставам в ареста”, каза в съдебната зала 25-годишният Живко Стоянов, който е обвинен в убийството на котка. Адвокатът му иска Живко да мине на възможно по-лека мярка – подписка. В момента младият мъж е в ареста.

„Липсва експертиза, че убитото от Живко Стоянов животно е котка”, каза в съдебната зала адвокат Пламен Найденов.

„По делото не се съдържат данни, че убитото животно е котка. Няма данни как е умряло това гръбначно животно – от острие, от захапката на кучето или от естествена смърт. Субективните възприятия на прокурора, че това е котка не са доказателства”. С тези думи адвокат Пламен Найденов защити Живко Стоянов, който любителите на животни нарекоха коткоубиец.

„Престъплението не е тежко”, добави адвокат Найденов.

По-рано прокурорът разясни, че Живко е нанесъл удари с нож на котката пред очите на много хора, а преди да я прониже кучето му я нахапал. И вместо да ги разтърве, Живко заклал котката, а червата й били навън.

Припомняме, че бургазлията има условна присъда за наркотици. Според прокурора обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Дали Живко остава в ареста, очаквайте в BurgasINFO.