Полицаи с кучета – две немски овчарки, охраняват протеста, организиран от Петър Низамов-Перата в Бургас и протичащ в негово отсъствие, тъй като той е в София. „Сърце и душа за България“, „Мигрантите вън“, скандираха протестиращите по главната улица „Александровска“.

Те тръгнаха от площад „Тройката“ и стигнаха до сградата на Община Бургас, като шествието им продължи минути и привлече общо около 50 души. Шествието беше водено от мъж-знаменосец, който заяви „Вие сте истински българи, България има нужда от вас, благодаря, че ни подкрепихте“. До него имаше жена, която ентусиазирано привличаше вниманието със звука на училищен звънец. Жената е касиер-домакин от уличище в Айтос, казва се Лада Димитрова и се превърна в лице на проявата.

На площад „Атанас Сиреков“ протестът завърши с овации и скандирания „Ела с нас, протестът е за вас“.

Припомняме, че тази вечер се провеждат протести, организирани от Петър Низамов-Перата, срещу нелегалните имигранти в три града в страната. В Бургас предварително беше обявено, че инициативата е срещу изграждането на бежански център в село Звездец, община Малко Търново, макар че още никоя институция не е потвърдила за подобно намерение.