76-годишният Васил П., който бе убит жестоко от бургазлията Станислав В. в село Люлин, община Стралджа, бил открит проснат по очи в къщата си от свои съседи (ВИЖ ТУК). Хората се усъмнили, че през деня на 21 септември възрастният човек не извел магарето си на паша, както прави обичайно, разказаха местни жители пред БургасИНФО. Влезли в двора и когато не го открили, се притеснили и отворили вратата на къщата, където се натъкнали на зловещата гледка.

Възрастният човек живеел сам, до скоро се грижил за възрастната си майка, която починала на 103 години. От тогава домът му бил пуст, при него идвал внука му, който живеел в Бургас. Съселяните на Васил предполагат, че задържаният за убийството Станислав е приятел на внука му. Хората сочат, че възрастният човек е имал сравнително добро финансово състояние, дълги години отглеждал крави.

„Било е страшно това, което се е случило. Селото е в шок“, казаха хората пред БургасИНФО.

Припомняме, че зверското убийство е извършено вечерта на 20 септември, а сигналът за него е подаден на 21 септември, около 16.00 часа, на тел. 112. При извършения първоначален оглед по тялото са открити следи от насилие. Заключението от съдебно-медицинската експертиза е, че смъртта е настъпила вследствие на задушаване, като са установени и множество травматични увреждания.