Обединението „Бургас спорт” и консорциумът „Щрабаг – спортен комплекс” са подали най-добри оферти за изграждането на спортния комплекс в бургаския комплекс „Славейков”. Това стана ясно след отварянето на като ценовите предложения на общо четирима кандидати.

Проектът е на стойност 13 милиона лева с ДДС. 90 % от средствата ще бъде осигурени със заем по линия на Фондът за градско развитие „Джесика“, а останалите – от Община Бургас. Срокът за усвояване парите е до средата на 2017 година.

Най-много точки е събрало ценовото предложение за инженериг и строителство на супер-комплекса, представено от „Бургас – спорт”. Офертата им е оценена с 60 точки.

Офертата с най–ниска цена е на „Щрабаг “ – почти 12,9 млн. лева. В обединението влизат“Щрабаг“ ЕАД България и „Щрабаг „АГ Австрия с подизпълнител „Аркус “ ООД. „Бургас спорт“ са „дали“ цена от почти 13 млн. лева, но техническото им предложение е оценено като по-добро от това на австрийците.

В обединението са включени „Джи Пи груп“ ООД със седалище в София и „АБ Инвест НН“ ЕООД със седалище във Варна, с подизпълнител софийската Архитектурна агенция „Братя Кадинови“.