ДОСТ има готовност да издигне лидера си Лютви Местан за президент. „Имаме самочувствието, че председателят на партията би бил достоен президент на България”, обяви депутатът Хюсеин Хафъзов пред Нова тв. На заседание на Националния съвет на ДОСТ са обсъдени няколко кандидати, Местан все още не е издигнат официално, но има готовност за това, уточни Хафъзов.
Той обясни, че в партията не приемат статистиката, според която Местан е сред неодобряваните политици. Тя е манипулативна, настоя депутатът.

”Г-н Местан отговаря на тези ценности, които биха обединили българската нация”, каза Хафъзов. Според него е важно президентът да има демократичен профил, какъвто Лютви Местан имал, както и да е евроатлантически настроен, на което лидерът на ДОСТ също отговарял.

"Една голяма част от традиционния избирател на ДПС този път ще предпочете партия ДОСТ", смята той.

Преди дни стана ясно, че и лидерът на ДПС Ахмед Доган може да бъде кандидат за държавен глава. Новината съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Днес Хафъзов коментира тази заявка като страх от ДОСТ.

"Ако подходят по този начин, това показва само едно – че страхът от ДОСТ е много голям и се опитват да покажат сила и мощ, което няма да се случи", каза още той.