Съдбата на малкия Валентин, който само на три годинки трябва да се бори с коварна болест, трогна бургаски майки, които организираха своя акция в подкрепа на детето. Малкият Валентин Зашев е от Кюстендил и преди седмица в ИСУЛ му бе поставена една от най-тежките диагнози - Остра Б клетъчна лимфобластна левкемия. Сега Валката, както го наричат близките му, вместо да играе с малкото си братче, трябва да се бори за живота си. Сумата, която е необходима за лечение е непосилна за семейството.

Приятелки на майката от фейсбук група за взаимопомощ вече се организират, за да помогнат за събирането на огромната сума. Жените разпродават на своеобраен търг, а събраните средства влизат директно по сметката за лечението на детето.

„Срокът е кратък, време нямаме и затова слагаме старт на кампанията сега. Нека всеки, който желае да се включи, пусне пост с благотворителен търг или участва в такъв, като закупи нещо. Всеки лев е важен. Валентин, протяга ръка към нас, нека я поемем и заедно извървим пътя към здравето с него“, казват организаторите.

Всеки, който желае да помогне на Валентин Зашев, може да се включи в търговете, като посети страницата Подарявам от сърце.

Там може да закупите срещу символична сума дрехи, обувки или стоки за дома. Цените на търговете започват от 2 лева. Все пак се срещат и маркови стоки, чиято цена е по-висока, но все пак изгодна. Например оригинална чанта Just Cavalli със сериен номер, холограм, етикети и всички отличителни белези на марката се продава само за 100 лева, при реална цена от 270 евро. А бургазлийка е решила да се раздели с палтото си от визон срещу сумата от 130 лева.

Директен превод по сметката на момчето може да се направи в Първа Инвестиционна Банка: Титуляр: Валентин Валентинов Зашев
BG02FINV91501316843960
BIC/SWIFT код: FINVBGSF

Валентин ви благодари!