27-годишната М.Б. е била блъснатав сряда около 17,40 часа, докато пресича на пешеходна пътека на улица улица "Княз Борис I" срещу бл. 16 в град Поморие. Жената е носила на ръце малкия си син, който е на година и половина, когато върху тях връхлита Рено Лагуна. Колата е управлявана от т 46-годишния И.Б. от Поморие, който поради движение с несъобразена скорост отнема предимството и блъска пресичащата жена.

От катастрофата са пострадали жената и сина й, които са откарани и настанени за лечение в отделение "Реанимация" към УМБАЛ - Бурас, като детето е със счупен череп и хематом на мозъка, с опасност за живота, а майката - с фрактура на две места на подбедрицата.

По-рано същия ден на пешеходната пътека на бургаската улица "24-ти Черноморски пехотен полк" в района до ул. "Константин Величков", т.а. "Рено Канго", с бургаска регистрация, управляван от 49 годишния Д. Д. от Бургас отнема предимството и блъска пешеходката Д.К., 80 годишна от Бургас, която е настанена за лечение в отделение "Реанимация" на УМБАЛ – Бургас с диагноза "фрактура на носни костици и лицева част", без опасност за живота.