40 цигани са участвали в масовия бой в кафенето на ул. „Цвятко Радойнов” 36 в Средец, при който двама души пострадаха, а заведението бе изпочупено. По данни на Прокуратурата, собственичката подала сигнал в полицията, в който обяснила, че в заведението й се бият 40 души от ромски произход.

След масовия бой е образувано досъдебно производство за извършен побой. Започналото досъдебно производство е срещу виновно лице за това, че на 17.08.2016г., около 22.30ч. в гр.Средец, на ул. „Цвятко Радойнов“ 36, извършило непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

До момента е установено, че инцидентът се е случил в кафенето, където двете пострадали лица са били посетители. Нападателите също са влезли в заведението, като поводът за агресивното им поведение е отказ да им бъде сервиран алкохол, тъй като са били в явно нетрезво състояние. Ядосани от този отказ, те започнали да трошат и чупят и влезли в саморазправа с останалите посетители.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Предприети са действия по установяване на съпричастните към възникналия инцидент лица, като три от тях още в ранните часове на 18.08.2016г. са задържани по реда на ЗМВР. Към момента на пристигането на полицейските служители, на мястото на инцидента е била само съдържателката на заведението, която е подала съобщението.

Случаят се наблюдава от Районна прокуратура – Средец.