През ноща е лумнал пожар край село Българска поляна, който до сутринта е нахвърлил 8 000 дка площ и продължава да се разраства. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Хасково, цитирани от Фокус. Областният управител на Хасково Станислав Дечев е на терен. В гасенето на пожара са се включили 22 пожарни, както и всички екипи на Югоизточно държавно предприятие – Сливен. През нощта пожарът е нахвърлил 8 000 дка площ, върви по три фронта и продължава да се разраства – от Голямата звезда към с. Главан, Голямата звезда към с. Черепово и към с. Българска поляна.

През нощта не е имало опасност за с. Българска поляна. Евакуираните от снощи жители са останали да нощуват при свои близки или в кметството на с Българска поляна. Евакуираните около 50 суши не се допускат в домовете си, докато не се нормализира ситуацията. Не се е налагала нова евакуация. Остава в сила бедственото положение. За сега няма да се иска помощ от военните, тъй като теренът не позволява навлизане в гората и гасене с жива сила.

Припомняме, че огънят край с. Българска поляна избухна около 13.00 часа на обяд на 30 август, а бързото му разрастване наложи евакуацията на над 50 жители на селото. Огънят е върхов, в борови масиви, които са на не повече от 100 метра от крайните къщи на Българска поляна