С масов крос и демонстрация на бойни техники Приморско отбеляза Деня на българския спорт

img

Спортното събитие постави началото на празненствата по случай празника на града и 20–годишнината от обявяването му за община

С масов крос и демонстрация на бойни техники Приморско отбеляза Деня на българския спорт. Спортното събитие постави началото на празненствата по случай празника на града и 20–годишнината от обявяването му за община.

Стартът на кроса, в който се включиха над 100 привърженици на спорта от различна възраст, бе даден пред сградата на Общината. Преди началото на състезанието спортистите получиха подарък от Общината – разноцветни тениски, които изпъстриха площада и направиха празника по – атрактивен.

Състезателите трябваше да пробягат разстояние от 2000 м. по предварително определен маршрут. Най-бърз и издръжлив се оказа Иван Бисеров, който успя да преодолее разстоянието за 7 минути и 5 секунди и пръв да пресече финалната линия. След него с време от 8 минути и 6 секунди на второ място се нареди Атанас Иванов, а трети остана Васил Димитров с 8 минути и 13 секунди.

Четвърти финишира Ясен Недков с време от 8 минути и 20 секунди.

Първенците в масовия крос бяха наградени с купи, а всички успешно завършили получиха грамоти. За „най-малък участник” беше провъзгласен 8 годишният Денислав Грудов. За „най-възрастен състезател” беше отличен Петър Костадинов, а семейство Копчелиеви грабнаха наградата за „най-спортно семейство”.

За Деня на българския спорт каратистите от СК „Аригато“ направиха демонстрация на бойни техники на амфитеатъра. Младите надежди на Приморско бяха поздравени и наградени от кмета за високите си спортни постижения.

Сияна Стратиева, която завоюва бронзов медал от Европейското първенство по карате киокушин в Дания и златото от „SWISS OPEN JUNIOR 2017“ в Швейцария, беше от първите, които получиха награда от градоначалника.

С почетен плакет се сдобиха още Александър Вълчев, Станимир Киров, Тереза Стратиева и Станимира Копчелиева.

Кметът Германов награди и треньорския екип: сенсей Христо Терзиев, Лъчезар Димитров и Никола Попов. За високи заслуги в организационната дейност на приморския карате клуб плакет получи и Мариан Кертев.

     

          

       

        

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Тежка катастрофа в Ришкия проход

Задържан е 64-годишния Иван за блудство с момиченце в "Меден рудник"