Над 200 души в Бургас се включиха във велошествието, част от кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме!". Записването за велопохода започна в 9.30 часа пред Морското казино, където участниците получиха тениска и стартов номер за участие в томбола с награди. Стартът бе даден в 10:30 часа и премина по маршрут от Летния театър до Солниците, с финал пред Флора Бургас.

Целта на велошествието, организирано съвместно с Община Бургас, е насърчаване и популяризиране на колоезденето като средство за придвижване, спорт и развлечение. Участие във велопохода взеха Красимир Стойчев, заместник-кмет Финанси, бюджет и икономика, професионалният колоездач и победител в Обиколката на България за 2007 Евгени Балев, легендата в колоезденето Димо Ангелов, футболистът Стойко Сакалиев, преподаватели и студенти от университета "Проф.д-р Асен Златаров-Бургас", много малки и големи любители на велосипеда.

След финала на велошествието, част от участниците спечелиха от томболата велосипеди и велоаксесоари. Най-малкият велосипедист, Михаил Харизанов на 5 години, който взе участие във велошествието, получи за награда чисто нов велосипед. Програмата продължи с концерта на група "Горещ пясък" и тест-райд на велосипеди. Успоредно с това се проведе и вторият етап от колоездачното състезание за Купа "Бургас", което се организира от Колоездачен клуб "Черноморец" и Община Бургас.

Шествието бе част от велоуикенда в Бургас "Аз карам велосипед, последвай ме!". Той е инициатива на четвъртото издание на кампания "Аз карам велосипед, последвай ме!", която цели насърчаване на колоезденето в градска среда. За своите четири издания, кампанията е подкрепена от над 30 популярни личности. Сред тях са редица спортисти, актьори, певци и журналисти: Йордан Йовчев, Васил Василев-Зуека, Станка Златева, Мария Гроздева, Диляна Попова, Владимир Пенев, Николай Урумов, Силвия Лулчева, Ивайло Захариев, Рут Колева, Евгени Балев, Стойко Сакалиев, Деян Донков, Орлин Павлов, Криско, Рафи, Милен Цветков, Димо от P.I.F., Прея, Хасан и Ибрахим Игнатови и др.